preloader

Regler om traktortræk

Regler for traktortræk

Her kan du læse regler for traktortræk, som skal overholdes.

I 2020 er reglerne for Landbrugsklasse, Superstandardklasse og Farmklasse blevet samlet i et dokument.

LÆS MERE

Hvad er traktortræk?

Traktortræk er en sport, hvor man i en traktor skal trække en slæde så langt som muligt på en 100 meter lang bane. Der er en tonstung vægt på slæden, der langsomt bevæger sig fremad, jo længere slæden trækkes, og det gør modstanden mod jorden større, så slæden bliver tungere at trække.

Det gælder om at opnå FULL PULL, hvor man har trukket slæden alle 100 meter.
Man har to forsøg til at få slæden ud over de 100 meter.

Til sidst køres finalen PULL OFF for alle dem, der har opnået FULL PULL. Slæden gøres tungere og tungere, jo større traktorerne er. I de store klasser med de største traktorer kommer slæden til at veje op mod 20 ton. Slæden har også nogle justerbare spyd, som kan sættes i jorden i finalen for at gøre den endnu sværere at trække. Traktorerne er inddelt i klasser efter vægt.

Klasserne er også inddelt i Standardklasse for almindelige traktorer og Farmklasse for specialbyggede traktorer.

Slæden består af to 7-10 meter lange jernbjælker, der foran hviler på en slæbeplade og bagude på en trailer med 4 hjul. På jernbjælkerne kører vægten, der er en kasse med jernklodser. Ved start er kassen helt bagest, så slæden er let at trække i gang.

Under trækket driver slædens hjul kassen frem mod slæbepladen, så trykket på slæbepladen bliver større, og slæden bliver tungere at trække. Slæden vejer ca. 10 ton uden kassen med jernklodser, og der kan fyldes op til 10 ton ekstra jern i kassen. Kassens vægt og gearing, det vil sige hvor hurtigt, kassen køres frem, bliver tilpasset hver vægtklasse for traktorerne. Jo større traktor, jo tungere bliver slæden.