preloader

Om Særslev Traktortræk

Særslev Traktortræk - en god historie!

Særslev Traktortræk har fundet sted siden 2011, kun med undtagelse af coronaåret 2020.
Det har været en lang rejse – og den er ikke slut endnu!

Starten

En flok lokale Nordfynboer havde gennem deres barndom og opvækst været til flere traktortræk og Tractorpulling-stævner som tilskuere rundt omkring i landet. Da de forskellige fik kørekort, begyndte de at deltage i LandboUngdom-stævner i traktortræk rundt på Fyn. I begyndelsen foregik det med deres egne eller lånte standard-traktorer. Men efterhånden blev det til mere og mere, og de begyndte at købe deres egne traktorer kun til at køre traktortræk med.

Første traktortræk i Særslev

I 2009-2010 fik en gruppe en del henvendelser fra styregruppen i Sportsvennerne, om der ikke kunne køres traktortræk i Særslev under den årlige sommerfest? Sportsvennerne arrangerer sommerfesten med masser af aktiviteter i uge 24, og nu var de kommet på den gode idé, at traktortræk skulle være en af aktiviteterne.

Vi samlede en gruppe og besluttede, at det kunne vi da godt! På det tidspunkt var der kun LandboUngdom-stævner på Fyn, og vi ville da gerne gøre, som de gjorde i Jylland: Køre et Power pull-stævne med flere tunede traktorer. Det er det, folk vil se. Vi fik lejet et areal i forbindelse med festpladsen af en lokal landmand og fik kontakt til de forskellige, som kunne hjælpe. Og så kunne et arrangement stables på benene.

Det hele gik op i en højere enhed – og i 2011 kunne vi køre det første traktortræk i Særslev! Opstarten gav lidt udfordringer med vejret. Alligevel havde vi næsten 800 gæster.

Udvikling og succes

De lokale kørere udviklede deres traktorer og fik kontakt til flere trækkere rundt om i landet. Allerede efter 1 år lejede vi mere jord, for troen på at dette kunne blive et større arrangement for Særslev, var der. Efterhånden som de lokale traktortrækkere har udviklet deres traktorer, har flere af kørerne opnået Danmarksmesterskaber og flotte placeringer.

Nordfyns Kommune samt en masse erhvervsdrivende har givet stor opbakning i form af sponsorater og hjælp. Det har gjort, at vi kunne komme videre. Det har givet til baneanlæg med strøm og vand samt en masse udstyr. Det betyder, at vi kan holde udgifterne nede. Vi kan også lave et overskud, som ubeskåret uddeles til de 5 foreninger, der er med i Sportsvennerne, så der kan drives et sundt og attraktivt foreningsliv.

Vi har været på en rejse gennem de sidste mange år. Det Traktortræk, vi har i dag, er et bevis på hvad frivilligheden kan gøre. Der er i dag over 100 frivillige hjælpere på dagen for traktortrækket og en styregruppe på 12 mand, som mødes efter behov og planlægger op til det årlige traktortræk. Fra 2022 finder det årlige traktortræk sted i uge 25. Og vi udvikler Særslev Traktortræk år for år.